Митрополит Амфилохије служио у Цетињском манастиру

Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је јуче са свештенством Свету службу Божију у Цетињском манастиру.

У архипастирској бесједи Митрополит Амфилохије је говорио о граду који не пролази и сили Христовог Васкрсења.

„Ми се надамо да ће силом Христа Васкрслога бити васкрсење мртвих. Тада ће Бог судити живима и мртвима и Царству Његовом неће бити краја. Господ, да би посвједочио Своје васкрсење, прво се јавио Петру. По другом Јеванђелисту, јавио се женама мироносицама, јавио се и другим апостолима, Томи и Јакову. И како записује апостол Павле, јавио се и пет стотина браће, од којих, каже он, има и данас оних који су још увијек живи".

„И, каже он, јавио се и мени, као неком недоношчету, који нијесам припадао Његовим ученицима, који сам гонио Цркву Божју, који сам учествовао у убиству архиђакона Стефана. Али Господ се смиловао на мене и јавио ми се на путу за Дамаск. Скинуо је мрак са моје душе и са мојих очију и гледао сам Њега Васкрслога и примио Његову свјетлост и силу. И ја вам Њега проповиједам, каже апостол Павле".

„Дакле, апостол Павле свједочи о Њему, о граду који не пролази, са вјером у Христа Васкрслога Који чува све оно што је саграђено кроз историју и уграђује у вјечни Божји град Јерусалим, који чува људска тијела и људске душе и свеукупну Своју творевину од пропасти, од нестанка, од повратка у ништавило", рекао је Митрополит Амфилохије.

Светој служби у Цетињском манастиру је присуствовао велики број православних вјерника са Цетиња.

Извор: Митрополија црногорско-приморска