Митрополит Амфилохије служио у Светоархангелском манастиру Михољска Превлака

Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је данас са свештенством Свету архијерејску литургију у Светоархангелском манастиру Михољска Превлака код Тивта.

„Све што је у нама, оно је само по себи пролазно, јер је створено", рекао је Владика у литургијској проповиједи. „Ако се не дотакне непролазног у току земаљског живота, без обзира о чему се ту ради у нама и нашим дјелима, појединачним или заједничким. Све што се није дотакло онога што је непролазно у времену и простору, оно губи свој смисао, оно губи свој значај, оно је смртно".

„То важи за појединца, то важи и за људску заједницу у цјелини, то важи за наше узајамне односе, то важи за наш однос према Богу, за нашу природу, за све оно што човјек мисли, жели и чини у своме животу. И све оно што су људи чинили, жељели и мислили, и што су стварали кроз историју пролази кроз огањ, како каже апостол Павле. Само оно што опстане у огњу Духа Светога, што се дотакне Њега, оно ће остати", рекао је Митрополит Амфилохије.

Митрополит Амфилохије данас је у чин чтеца рукопроизвео монаха Агатона (Миловановића), сабрата манастира Подмаине код Будве.

Посјетио је и обновљену цркву Светог архангела Михаила, метох манастира Михољска Превлака у Бјелићима - Кртоле.

Извор: Митрополија црногорско-приморска - Р.В.