Митрополит Хризостом посетио Андрићград

Митрополит Хризостом посетио Андрићград
Митрополит Хризостом посетио Андрићград
Митрополит Хризостом посетио Андрићград
Митрополит Хризостом посетио Андрићград

Његово Високопреосвештенство Митрополит дабробосански г. Хризостом посетио је са свештенством Црквене општине Вишеград Градску кућу у Андрићграду , гдје је разговарао са начелником ове општине Младеном Ђуревићем.

-Драго ми је да је начелник општине прешао у нову Градску кућу која је импресивна. Нека буде срећан рад у овој општини и да се што више наш српски народ овдје задржава и опстане, да се насељавају, да се отварају нова радна мјеста, рекао је митрополит Хризостом након посјете Општини Вишеград.

Митрополит Хризостом је истакао да је ово први сусрет са начелником општине од устоличења и најавио је да ће у скорије вријеме бити уприличен званични сусрет. Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић захвалио је митрополиту Хризостому и нагласио да му је изузетна част посјета Митрополита овој општини и Градској кући. Након сусрета и посјете Митрополит се упутио у посјету спомен комплексу Стари Брод на Дрини.

У суботу, 21. октобра 2017. године, у вечерњим часовима, митрополит Хризостом је посетио је храм Светог кнеза Лазара и свих српских мученика у Андрићграду, где је дочекан од старешине храма протојереја Средоја Андрића и братства храма.

Митрополит је упознат да храм који је подигнут као модификована копија манастира Високи Дечани још увек није завршен, те да предстоје радови на његовом фрескописању, као и уређењу унутрашњости храма. Централни дио иконостаса је постављен, а у току је израда бочних дјелова.

Митрополит је у разговору са свештеницима рекао да је читав комплекс Андрићграда са црквом у њему грандиозан пројекат и храбар подухват, као и да оно што је саградио редитељ Емир Немања Кустурица остаје као трајан култрни споменик који је сада, али који ће и у будућности бити на корист и понос Вишеграда.

Извор: Митрополија дабробосанска