Митрополит Хризостом посјетио кардинала Пуљића

Данас је, 14. јуна 2018. године, Његово Високопреосвештенство Господин Хризостом, митрополит дабро-босански у пратњи ђакона Немање Васиљевића, посјетио Његову Узоритост кардинала Господина Винка Пуљића у његовој резиденцији у Сарајеву. Био је ово сусрет двојице вјерских поглавара након дужег временског периода. Наиме, након Васкрса  и један и други имали су многобројне обавезе како у својим дијецезама тако и изван њих. Високопреосвећени Господин Митрополит учествовао је на засједању Светог архијерејског сабора, а недавно је био и у 10-дневној посјети епархији Канадској.

На самом почетку данашњег сусрета придружо им се и Господин Алберто Кватрући, генерални секретар Друштва младих св. Егидија из Рима, који је искористио прилику да Господина Кардинала и Господина Митрополита позове на   Међународни сусрет  у Болоњи, који за мјесец Октобар ове 2018. годину припрема и организује Друштво младих св. Егидија.

У наставку сусрета двојица саговорника разговарали су о текућим питањима и пословима који им предстоје у Међурелигијском вијећу БиХ-не, али и о стању у њиховим дијецезама. Високопреосвећени је упознао Господина Кардинала и о томе да је, 1. јуна о.г. кренула реконструкција Палате митрополије у Сарајеву.  

Извор: Митрополија дабробосанска