Митрополит Иларион посетио Амбасаду Русије у Кини

Митрополит волоколамски Иларион, председник Одељења за спољне црквене односе, заједно са руском делегацијом, која је допутовала у Пекинг поводом шестог састанка Руско-кинеске радне групе за контакте и сарадњу на верском плану, посетио је 22. марта 2018. године Руску амбасаду у Кини.

На улазу у цркву Успења на територији Амбасаде Митрополит Иларион је топло дочекан од стране настојатеља те цркве, оца Сергеја Воронина, који му је поклонио икону Успења Пресвете Богородице у знак захвалности на залагањима Његовог Високопреосвештенства око нормализације положаја православних верника у Кини.

Руски амбасадор А.И. Денисов уприличио је вечеру у част  митрополита Илариона и његове делегације. На вечери је био и министар Руске Федерације за развој Далеког истока А. Галушка.

Митрополит Иларион напустио је Пекинг 23. марта 2018. године. На  аеродром су га испратили В. Фадејев, старији саветник Руске амбасаде, отац Сергије Воронин, представници Државног директората НР Кине за верска питања, и А. Жигарков, трећи секретар Руске амбасаде у Кини.

Извор: mospat.ru (са енглеског Информативна служба СПЦ)