Митрополит Јован у Епархији бањалучкој

На празник Вазнесења Господњег - Спасовдан, 13. маја 2010. године, Митрополит загребачко-љубљански Г. Јован је посетио Епархију бањалучку и заједно са својим домаћином Епископом бањалучким Г. Јефремом и Епископом сремским Г. Василијем служио Свету Архијерејску Литургију у Саборном храму Христа Спаситеља. Град Бања Лука прославља Спасовдан као своју градску славу.

Митрополит Јован je у беседи истакао да је само вера и верност према православној цркви успела окупити веома много верника Бање Луке, који су у храму Христа Спаситеља присуствовали обиљежавању празника од великог значаја у хришћанском животу људи.

- Радујем се и Богу захваљујем, јер данас с вама учествујем у овој храмовној слави кад прослављамо Спасовдан, славу саборног храма Христа Спаситеља и грађана Бање Луке. Истинско ми је задовољство да у овако дивном храму доживљавам ову свечаност и велики сам дужник свима вама, јер сте ми то омогућили - казао је Јован. После заамвоне молитве епископ Јефрем је пресекао славски колач након чега је уследила литија градским улицама.

Извор: Митрополија загребачко-љубљанска