Митрополит Кананге рукоположио првог презвитера за Санкуру

Митрополит Теодосије Кананшки боравио је на Богословској школи у Киншаси како би студентима држао предавања пре краја академске године.

Осим тога, око четрдесет студената потичу управо из његове Митрополије. Богословска школа Киншаске Митрполије служи потребама богословске обуке свештенства, свештеника-кандидата, лаика сарадника у Митрополији за Катангу и Канангу.

Овом приликом је рукоположио дипломираног ђакона - студента Богословске школе из његове Мтрополије о. Михаила тако да дипломирани може да отпутује у удаљени област Санкуру кроз месец дана, одакле је и родом, да преузме своје пастирске дужности и започне своју мисионарску делатност. Он је први свештеник који је рукоположен из овог удаљеног подручја.

Митрополит Теодосије му је рекао: „Данас су сви Божји свеци пред Вама. Њихова застава је Христов Крст. Крст који наша Света Црква сада ставља на ваша плећа. То ће бити Ваша застава. Са том заставом идите даље. Крст ће бити Ваша подршка, Ваше оружје и Ваш понос. Успећете јер ће вас сви свети штитити. Благослов нашег Патријарха ће вас заштитити.“

Митрополит Теодосије је пренео свима ученицима благослов патријарха александријског и све Африке Теодора и захвалио митрополиту киншаском Никифору на доприносу Киншаске Митрополије овом Богословском школом и његовој Митрополији.

Извор: Ромфеја.нјуз (са енглеског Инфослужба СПЦ)