Митрополит кијевски Онуфрије честитао избор В. А. Зеленског за председника Украјине

Првојерарх Украјинске Православне Цркве Онуфрије честитао је Владимиру Александровичу Зеленском на победи на председничким изборима у Украјини, саопштило је Одељење за информисање и верску просвету УПЦ 22. априла 2019. године.

„У име пунине Украјинске Православне Цркве и у своје лично име срдачно Вам честитам на избору за председника Украјине”, каже се у  поруци.

„Ваша сигурна победа на изборима је доказ великог поверења украјинског друштва у Вас“, рекао је Његово Блаженство. „То је такође знак да се приоритети развоја земље које сте истакли подударају с надама и тежњама наших људи који желе нашој отаџбини јединство, мир и напредак.“

Предстојатељ Украјинске Православне Цркве такође је изразио уверење да ће новоизабрани председник државе „деловати као гарант поштовања државних власти Устава, дефинисаног Основним законом о начелу немешања државе у послове Цркве, као и права и слобода верника свих вероисповести.“

„Можете рачунати на безусловну подршку Украјинске Православне Цркве у свим стварима које ће доприносити успостављању и развијању духовних и моралних вредности украјинског друштва,“ додао је Његово Блаженство. "Бог Вас благословио на Вашем новом и одговорном начину служења Украјини и њеном народу!" - пожелио је Блажењејши митрополит Онуфрије  В.А. Зеленском.

Извор: Московска Патријаршија (са руског Инфо служба СПЦ)