Митрополит Николај честитао католички Божић

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански господин Николај честитао је надбискупу врхбосанском кардиналу Винку Пуљићу наступајући католички Божић.

Честитку преносимо у цјелости:

„Ваша Узоритости, прије двије хиљаде година, родио се Месија, пророкован у Старом Завјету и очекиван од људског рода. Родио се Богомладенац и у остарјели организам човјечанства убризгао нови живот и донио нову младост; као што рече свети апостол Павле: „Старо прође, гле, све ново постаде." (2 Кор 5,17)

Својим доласком, Господ је очи човјека отворио за далеке хоризонте и открио му бескрајни и невидљиви свијет. Открио нам је нашу праву, нашу вјечну духовну отаџбину. Христов долазак у овај свијет, као и цио Његов живот на земљи израз je безграничне љубави Божије према човјеку.

Поклонимо се данас, на Божић, Свемогућем Господу нашем Исусу Христу, и са вjером и љубављу запjевајмо са Анђелима и витлејемским пастирима: „Слава на висини Богу, и на земљи мир, међу људима добра воља." (Лк 2,14)

Испуњени радошћу празника, срдачно поздрављамо Вашу Узоритост, Ваше свештенство, монаштво и богољубиву паству, древним поздравом:

МИР БОЖЈИ - ХРИСТОС СЕ РОДИ!
ВАИСТИНУ СЕ РОДИ!
Срећан Божић и Богом благословена Нова 2010. година.

Благодат и изобилна милост Исуса Христа, рођеног у пећини и положеног у јасле, нека буде са свима".

Митрополит Николај упутио је божичну честитку и бискупима и вјерницима католичке вјероисповјести у БиХ, те хрватским званичницима у БиХ, Републици Српској и Федерацији БиХ, папском нунцију у БиХ господину Алесандру Д` Ерику и представницима дипломатског кора у БиХ.

Извор: Митрополија дабробосанска