Митрополит Николај приредио божићни пријем

Митрополит Николај приредио божићни пријем
Митрополит Николај приредио божићни пријем
Митрополит Николај приредио божићни пријем
Митрополит Николај приредио божићни пријем

Његово Високопреосвештенство Митрополит дабробосански Николај је у уторак увече, 8. јануара, у својој резиденцији у згради Митрополије дабробосанске у Сарајеву приредио традиционални божићни пријем за представнике Цркава и вјерских заједница у БиХ, власти БиХ, Републике Српске, Федерације БиХ, Града Источно Сарајево, Кантона Сарајево, међународне заједнице, дипломатског кора, као и друштвеног, политичког и културног живота у БиХ.

Многобројним званицама се у име митрополита Николаја обратио архијерејски намјесник сарајевски протојереј-ставрофор Миомир Зекић, који је казао да нам је данас нарочито потребно подсјећање на то да Божић значи обнову љубави, наде и вјере, обнову трајних вриједности на којима је заснована људска култура и цивилизација, као што су солидарност, одговорност, помагање и узајамност.

„Све ово Божић носи у себи, јер све то је први ка људском роду учунио Син Божији. Човјеково јесте да попут Пресвете Богородице каже: `Нека буде воља Његова!` Тек тада ће свакоме од нас појединачно бити боље, јер ћемо имати чврст темељ на којем је могуће градити. Поготово су ове вриједности потребне нама у нашој земљи. Неопходно је да сви ми, били православни хришћани или не, усвојимо и прихватимо свељудску радост и универзалну поруку Божића“ – нагласио је прота Зекић.

Истичући да у човјеку којег је Бог створио по својој слици и прилици, постоји неугасива и вјечита жеља за љубављу, за исцјељењем од гријеха и смрти, протојереј-ставрофор Зекић је истакао да божићна поука - поука љубави Бога ка човјеку и љубави међу људима – постаје нарочито значајна у данашњем тренутку.

„Христос је дошао у свијет да човјеку дарује љубав, донио нам наду у живот вјечни. Христос нас позива да вјерујемо у радост Божића“ – рекао је Зекић.

Извор: Митрополија дабробосанска