Mитрополит Николај уприличио Светосавски пријем

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански господин Николај је у уторак, 27. јануара, поводом прославе Светог Саве - првог архиепископа и просвјетитеља српског - уприличио традиционални Светосавски пријем у својој резиденцији у згради Митрополије дабробосанске у Сарајеву за представнике цркава и вјерских заједница, власти Републике Српске, БиХ и Федерације БиХ, дипломатског кора, међународне заједнице и јавног и културног живота.

Митрополит Николај је у пригодној бесједи говорио о животу и дјелу Светог Саве истакавши да се Свети Сава "у потпуности предао вољи Божијој да би служио Богу и роду своме" и да је он велика личност српског народа.

"Са овим мислима радосно вас поздрављам поздравом крсног славља - Бог и Свети Сава свима у БиХ да буде помоћник и чувар културних и свих других добара", рекао је господин Николај.

Пријему су присуствовали папски нунциј у БиХ Алесандро Д`Ерико, предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић, амбасадори САД Чарлс Инглиш, Русије Константин Шувалов, Србије Грујица Спасовић, Грчке Прокопијус Манзуранис, те други представници дипломатског кора у БиХ.

Међу присутним званицама били су и командант НАТО штаба у БиХ Сабато Ерико, начелник Заједничког штаба Оружаних снага БиХ Миладин Милојчић, министар цивилних послова БиХ Средоје Новић, те други представници цркава и вјерских заједница у БиХ, власти РС, БиХ и ФБиХ, међународне заједнице и јавног и културног живота.

Извор: Митрополија дабробосанска