Митрополит Порфирије у посети Председнику Владе Републике Хрватске

У уторак, 25. новембра 2014. године, Његово Високопреосвештенство Митрополит загребачко-љубљански др Порфирије био је у првој званичној посети Председнику Владе Републике Хрватске г. Зорану Милановићу.

У срдачном разговору, вођеном у згради Владе у Загребу, премијер Милановић је честитао Високопреосвећеном Порфирију избор за митрополита загребачко-љубљанског и пожелео успешно вођење поверене му Епархије, на добро свих чланова српске православне заједнице.

Високопреосвећени Митрополит Порфирије, упознао је Председnика Владе са животом и радом Митрополије загребачко- љубљанске и обавестио га о својим активностима и плановима за унапређење пастирског рада.

Саговорници су се сложили да су дијалог, међусобно поштoвање и узајамно поверење, предуслов и јемство искрене и добре сарадње, у складу са европским стандардима.

На самом крају, Митрополит Порфирије се захвалио на гостопримству и изразио жељу да се и у будућности срећу и раде на унапређивању добрих односа међу људима свих вера, који живе на подручју Републике Хрватске.