„Митросрем“ помогао Црквене народне кухиње

У тешкој и кризној ситуацији, која стеже читаву планету, нашу државу и страдално Косово и Метохију, као дар са неба долази лепа вест од стране компаније „Митросрем“ а.д. из Сремске Митровице, која великодушно и несебично упућује донацију од 20 тона пшеничног брашна за наставак и неометани рад Народних кухиња на Косову и Метохији.

Компанија „Митросрем“ на челу са директором Ненадом Булићем нашла се међу првима чија је робна донација ових дана пристигла на Косово и Метохију. Међутим, то све не би било нити могуће нити изводљиво да није било подршке и иницијативе Покрајинске Владе Војводине уз посредство Секретаријата за науку и високо образовање, а иначе дугогодишњег доброчинитеља и донатора проф. Зорана Милошевића, као и Канцеларије за Косово и Метохију уз директора Марка Ђурића, који су заједно пронашли начин да брашно сигурно доспе на просторе Косова и Метохије, поред закона који је ступио на снагу поводом кретања такве врсте робе. 

Ова помоћ у виду брашна одјекнула је великом радошћу, међу корисницима кухиња, којима је сада, под новонсталим оклоностима, помоћ још потребнија. Нажалост, све је више оних који се за помоћ јављају, па и они који се никада нису нашли на списку корисника Народних кухиња. Помоћ је ових дана многима преко потребна, и зато је овај гест у виду веома значајне и важне донације јасан показитељ љубави, слоге, разумевања и саосећања.

Извор: Епархија рашко-призренска