Молебан у Недељу Православља у Ваљеву

Молебан у Недељу Православља у Ваљеву
Молебан у Недељу Православља у Ваљеву
Молебан у Недељу Православља у Ваљеву
Молебан у Недељу Православља у Ваљеву

Прослава Недеље Православља у Старој ваљевској цркви започела је Светом Литургијом коју је служио протојереј-ставрофор Михаило Павловић, уз саслуживање протојереја Владимира Андрића, протонамесника Зорана Павловића и ђакона Дарка Ђурђевића. На Литургији се причестио велики број верног народа који је испунио храм и порту Ваљевске цркве.

Молебан за све заблуделе и отпале од православне вере, са почетком у 17 часова, служили су протојереј-ставрофор Драган Алексић, јереј Игор Илић, ђакони Саша Максимовић и Дарко Крунић. Молебан је служен са благословом и уз присуство Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског Милутина. По завршеном молебну, кратким али бираним речима присутнима се обратио старешина Покровске цркаве протојереј-ставрофор Драган Алексић. Он је подсетио на важност победе православне вере над иконоборством, али и свих других победа које је православље извојевало кроз векове.

Будући да је 24. марта четрнаеста годишњица НАТО бомбардовања, Његово Преосвештенство Епископ Милутин одслужио је помен свима жртвама пострадалим у овом страшном погрому српскога народа. По одслуженом помену, Епископ Милутин је искористио прилику да обиђе и новоотворену ризницу и библиотеку Покровске цркве, доневши тиме свој архипастирски благослов овом новом здању наше Старе цркве.

Извор: Епархија ваљевска