Молебан за Косово и Метохију у Ваљевској епархији

У недељу, 24./11. фебруара 2008. у убском храму светог Макарија Великог, Владика Ваљевски господин Милутин уз саслужење свештенства и монаштва служио је молебан за страдални народ српски на Косову и Метохији.

Беседећи по благослову епископа Милутина, прота Митар Миловановић подсетио је на речи светог Александра Невског у којима величина Господа није у сили него у правди, а да смо одувек као народ тежили охристовљењу сведочи и наша национална химна којој су и назив и почетне речи управо ''БОЖЕ ПРАВДЕ''. Сам епископ Милутин указао је на потребу да надвладамо млакост вере, да умножимо молтиве и - напослетку - да се као народ умножимо не одустајући - а на то нас и дела предака обавезују - од Косовског завета.

На Светој Литургији која је предходила молебну у чин свештеника рукоположен је ђакон Слободан Илић, а на место пензионисаног свештеника Владислава Миливојевића који је одликован напрсним крстом у дужност уведен свештеник Станиша Ђокић. Такође истог дана служен је молебан за Косово и Метохију у саборном храму Покрова Пресвете Богородице у Валјеву.


Инфо служба Епархије Ваљевске
24. фебруар 2008.