Mолебан за спас српског народа и његових светиња на Косову и Метохији, у Подгорици

Епископ Диоклијски, игуман манастира Острог, Г. ЈованЊегово Преосвештенство (Пурић) вечерас је са свештенством пред саборним храмом Христовог Васкрсења у Подгорици са свештенством Митрополије Црногорско-приморске служио молебан за спас српског народа и његових светиња на Косову и Метохији.«Знамо колико смо пута били невјерни и нијесмо били достојни нашега косовског завјета, који је у суштини библијски завјет», казао је Владика хиљадама вјерника сабраним на молебану.

Он је поручио да се «у свјетлости догађаја, поготово молитве, изобличи свака идолатризација и идол државе, револуције, идеологије и свих партија. То је задатак, не само богословља и оних који се уче да просвећују свој народ. Наш језик је људски, библијски језик, најдубљи унутарњи. Ако будемо имали ту библијску, хришћанску свијест, онда ћемо успјети да савладамо сва искушења зато што смо ми грађани Царства небескога, а боравимо у привременим границама које се од данас до сјутра мијењају. И нијесу коначне, а поготово нијесу коначне оне које су засноване на крви, неправди и свему ономе што је најнељудскије», рекао је Владика Јован.

У Подгорици је претходно, пред зградом Скуптине Црне Горе одржан велики народни митинг подршке Србима на Косову и Метохији у организацији опозиционих парламентарних странака под називом «Ти и ја, Косово и Метохија». По процјенама медија скупу је присуствовало преко педесет хиљада грађана из свих крајева Црне Горе који су једнодушно подржали политику државног руководства Србије у праведној борби за одбрану колијевке наше духовности коју свјетски моћници противправно, голим насиљем, отимају Србији и српском народу.

На скупу су говорили лидери странака које су организовале митинг, предсједник Српског националног вијећа сјеверног Космета др Милан Ивановић и представници расељених с Косова и Метохије. Они су посебно упозорили црногорске властодршце да се не усуде да признају лажну криминалну државу на територији Србије.

Учесници митинга су носили српске тробојке и заставе Русије, Грчке и Шпаније, пјевали «Косово је срце Србије» и клицали Србији, Русији и руском предсједнику Владимиру Путину.

Р.В.