Москва: Покренут часопис „Хришћанство на Блиском истоку“

Уз подршку Руске Православне Цркве почео је да излази часопис о положају хришћана на Блиском истоку. Ово научно издање објављиваће сведочанства црквених и световних научника, друштвених радника, свештеника разних деноминација и народности.

У часопису постоји рубрика посвећена савременом положају хришћана на Блиском истоку, док је други део посвећен издавању историјских материјала најважнијих студија руских научника на ову тему.

Питање прогона и дискриминација хришћанских мањина на Блиском истоку и Северној Африци представља једну од најважнијих задатака спољних делатности Руске Цркве. Ово питање заузима важно место и у раду Министарства иностраних послова Русије. Од почетка тзв. „aрапског пролећа“ Московска Патријаршија остварује разнородне иницијативе усмерене не само на заштиту права хришћана у међународној заједници, већ и непосредно на хуманитарну помоћ прогоњеним хришћанима,“ истиче један од прилога у часопису свештеник Дмитриј Сафонов са Факултета за постдипломске докторске студије Светих Ћирила и Методија и секретар Одељења за међурелигијске односе.

Ново издање овог часописа је представљено 29. октобра 2017. у Москви.

Извор: Московска Патријаршија (превод – Информативна служба СПЦ)