На Ивандан папа Фрања у Барију

Папа ће се молити у цркви Св. Николе пред нетљеним моштима Мирликијског чудотворца. – Очекује се сусрет с патријарсима с Блиског истока. Како јавља ватиканска новинска агенција, Његова Светост папа Фрања ће допутовати у Бари у суботу 7. јула 2018 – на Ивандан – хеликоптером у 8.15 ч. Овде ће га дочекати надбискуп Барија, председник Апулије, префект Барија и градоначелник Барија.

Он ће се се после поздрава са овим високим личностима упутити у базилику светог Николе, где ће га дочекати црквени великодостојници с Блиског истока. Овде ће сваког појединачно поздравити, па ће се упутитити у саму Базилику, у којој ће великостојници стајати испред презвитеријума.

Око 8,45 ч. Свети отац и великодостојници улазе у гробницу Базилике да целивају мошти Светог Николе и упале свећу. Предвиђена је заједничка молитва у „Ротунди“ на Лунгомаре ди Бари у 9,30 ч. На крају заједничког молитвеног састанка, Свети Отац и патријарси се аутобусом враћају у Базилику Светог Николе, где ће се водити дијалог. У Надбискупији је предвиђен заједнички ручак, а после њега Папа одлази назад у Ватикан.

Извор: Bollettino della Sala Stampa della Santa Sede, 7 giugno 2018 (са италијанског Инфо служба СПЦ), фото: www.vaticannews.va