На продају домен kosovo.com

БЕОГРАД, 20. фебруара 2008. (КИМ Инфо) - Власник домена kosovo.com понудио је ту адресу на продају, пише беодрадски лист"Данас". Према наводима дневника, за почетак је понуђено 15.000 долара, потом 100.000, а последња понуда је 150.000. Домен kosovo.com на који са Гугла води 308, а са Јахуа више од 8.500 линкова, продавац цени до пола милиона долара. "Данас" наводи да ће вероватно већ током дана адреса добити новог власника.

Домен kosovo.com годинама је користила КИМ инфо-служба. Власник домена извесни г. Жељко Бошковић из Канаде који је манастиру Дечани бесплатно давао на коришћење овај домен, у априлу 2006. године изненада је затражио назад домен да би га убрзо понудио на продају користећи политичку ситуацију око статуса Косова. И поред протеста представника СПЦ домен је одузет и од тада је презентација пребачена на други домен - www.kosovo.net .

Високи рејтинг домена kosovo.com великим је делом резултат бројне посећености овом сајту у току послератних година јер су на њему презентоване информације везане за Косово и Метохију. Одузимање домена, који је власник купио по симболичној цени да би га у садашњим околностима понудио по цени од пола милиона долара, представља жалостан пример манипулације ради финансијске добити.

Извор: КИМ Инфо