На Сокоцу одржано такмичење из веронауке и семинар за вероучитеље

Са благословом Његовог Високопреосвештенства Митрополита дабробосанског Г. Николаја у недељу, 8. јуна 2008. године, одржано је такмичење 29 најбољих ученика деветих разреда основних школа са подручја Митрополије дабробосанске из предмета православна веронаука, као и семинар за 35 вероучитеља из Митрополије дабробосанске.

На такмичењу из православне веронауке прво мјесто освојила је Сунчица Бајић, ученица Основне школе /ОШ/ „Пале", друго мјесто њена другарица из исте школе Даница Мркајић, а треће Стефан Терзић из ОШ на Сокоцу. Награде, дипломе и поклоне најбољима уручио је Митрополит Николај.

Стручни жири чинили су старешина храма Светог Илије на Сокоцу н члан Катихетског одбора Републике Српске протојереј-ставрофор Милорад Љубинац, професор Богословског факултета Светог Василија Острошког у Фочи протојереј др Драгомир Сандо, вероучитељ на Сокоцу и члан Катихетског одбора РС ђакон Златко Богдановић, вероучитељ на Палама Александар Срдановић и вероучитељ у Рогатици Слободанка Арамбашић.

Професор педагогије и методике верске наставе протојереј др Драгомир Сандо одржао је за вероучитеље предавање о верској настави у односу са другим школским предметима.

Такмичење и семинар одржани су у организацији Митрополије дабробосанске и Црквене општине Соколац и под покровитељством организације „Ворлд вижн".

Извор: Митрополија дабробосанска