Надбискуп Хочевар: Ускрс треба да послужи за преиспитивање савести одговорних

У Ускршњој посланици Хочевар је позвао на преиспитивање одговорности свих одговорних у црквеним и верским заједницама, парламентима, као и свим челницима народа држава света, Европе и Балкана. -Васкрс свима нама одговорнима испитује савест. Васкрс поставља питање свим очевима породице, свим очевима заједница, народа, држава, Европе, као и осталих континената и света: бринете ли ви попут Оца за све немоћне, изгубљене, залутале, Васкрс испитује све нас радујемо ли се животу и повратку изгубљених", навео је надбискуп.

Хочевар је указао и да Ускрс поставља свим парламентима и водећим структурама света следећа питања: зашто одбацујете Оца? Зашто се више радујете смрти него животу? Зашто јаче подупирете изгубљеност ваших синова и кћери? -Васкрс пита све "очеве" Балкана: зашто се и даље више радујете томе да су вам деца посвађана, изгубљена и мртва, него да се радујете на заједничкој гозби разумевања, наведено је у Ускршњој посланици београдског надбискупа.

Верници Римокатоличке Цркве Ускрс прослављају у недељу, 27. марта. На Велики петак служиће се мисе у београдској цркви Свети Анто Падовански од 18 сати, а у цркви Криста Краља на Велику суботу у 20 сати. Ускршње служење је у недељу од 10 сати у београдској цркви Свети Ћирило и Методије, а од 16 сати у новосадској катедрали Имена Маријиног.

Извор: РТС