Начелници општина са сјевера Косова и метохије посјетили владику Василија

Владику зворничко-тузланског г. Василија посјетили су 11. марта 2013. године, у пратњи г. Бориса Станишића, начелници општина са сјевера Косова и Метохије, који су упознали Владику са ситуацијом и околностима у којима живи српски народ у јужној српској покрајини.

Владика Василије подржао је и благословио напоре и настојања српског мученичког народа на Косову и Метохији изразивши спремност да сходно могућностима помогне. Подсјећамо да је Епархија зворничко-тузланска током претходних година неколико пута слала помоћ у великим контигентима браћи и сестрама на Косову и Метохији.

„Велики терет је на плећима српског народа на Косову и Метохији. Њихову муку поред Господа Бога само они сами најбоље знају. Ми можемо донекле да је осјетимо али никада као они и зато су они истински хероји данашњице“, истакао је владика Василије и додао: “Само слога Србина спасава, ријечи су нашег свеоца светога Саве. Ништа нам више од тога не треба ако смо уз Бога и ако се уздамо у милост, помоћ и заштиту Његову. Разједињени осуђени смо на пропаст и то не само на Косову и Метохији него на било ком мјесту на свијету. Ако изгубимо Косово и Метохију изгубили смо име и лични идентитет који нам предадоше свети оци наши у наслеђе“.

Његово Преосвештенство је изразио спремност да посјети народ на Косову и Метохији.

Извор: Епархија зворничко-тузланска