Начелник Дрвара посетио епиsкопа Атанасија

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије примио је 21. фебруара 2017. године у Епископији у Босанском Петровцу начелника Општине Дрвар г. Горана Броћету. Пријем је уприличен на иницијативу г. Броћете. Била је то прва посета Епсикопи од када је изабран за начелника Општине Дрвар у октобру 2016. године.

Епископ и Начелник су се раније сретали на црквенонародним окупљањима и другим манифестацијама у Дрвару. ​Овом приликом гост и домаћин су разговарали о актуелним темама из живота и рада људи Дрвара и долине, о проблемима са којима се сусрећу у свакодневном животу сви становници Крајине. Једна од битнијих ставки која је иницирана у овом сусрету од Епископа је да се град Дрвар, с обзиром на постојање Радничког дома и великог броја младих, обогати разним културним и другим позитивним друштвеним догађајима у чијим осмишљавањима и реализацији може допринијети Епархија бихаћко-петровачка и Црквена општина Дрвар.

​Имајући у виду тему културних дешавања, епископ Атанасије и начелник Броћета су се сложили да овакви сусрети у будућности треба да буду чешћи, а на корист и богатство Дравара и његове околине.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка