Напади на цркву у Пакистану

Напади на цркву у Пакистану
Напади на цркву у Пакистану
Напади на цркву у Пакистану
Напади на цркву у Пакистану

Неколико дана пре Божића, у Пакистану је још једна црква постала жртва напада милитантних муслимана. Више од 50 наоружаних мушкараца опколили су католичку цркву Светог Павла у Санбријалу. Ови људи су пуцали у ваздух и оштетили зграду цркве. Ову руљу насилника предводили су представници „Пакистанског покрета за правду“ некадашњег играча крикета Имрана Кана, рекао је свештеник Виктор Савера.

Овај свештеник није уверен у безбедност својих верника за време божићних празника после напада на његову цркву, као и ранијег напада са жртвама на методистичку цркву у месту Квета. Наиме, приликом напада на ову цркву у Квети, престоници Белучистана, 17. децембра 2017, убијено је деветоро верних, а педесеторо их је повређено, о чему је наша Инфо служба  писала. Из страха од напада на црквена сабрања у Пакистану у време божићних празника цркве су ангажовале добровољце који ће штитити вернике.

У августу 2016. живот је изгубило 50 лица приликом једног самоубилачког напада на болницу у Квети. За Васкрс 2016.  полиција је у Лахору, престоници Пунџаба, спречила напад на цркву једне жене самоубице. На конто пакистанских талибана своди се и крвави самоубилачки напад на хришћане лицем на Васкрс 2016. када је убијено 75 људи, а више од 340 рањено.

Извор: Катпрес (с немачког Инфо служба СПЦ)