Нападнут свештеник у Никшићу

Црквена општина никшићка саопштава да је 3. јануара 2020. године око поднева у градском парку у Никшићу, лице У. К. ничим изазвано пролазећи поред никшићких свештеника Слободана Јокића, Остоје Кнежевића и Мирка Вукотића упутио низ увреда и псовки, позиве на прогон и линч Српске Православне Цркве и њеног свештенства и верника, користећи најприземније псовке.

Свештеник Вукотић му је пришао ближе рекавши: „Извини, брате, да ли се познајемо, и који је разлог таквог агресивног понашања?“ Уместо одговора, поменуто лице га је песницом снажно ударило у пределу лица, од задатог ударца свештеник се једва одржао на ногама и његове наочаре су одлетеле под оближње возило. И након овог чина нападач је наставио да упућује пријетње и псовке удаљујући се у правцу градске капеле.

Бројни грађани, који су се случајно затекли на лицу места су били затечени и изразили своју спремност да сведоче о том срамном догађају. О том криминалном чину, нападу на свештеника – службено лице Српске Православне Цркве Цркве обавештена је полиција, која је привела преступника у просторије ЦБ. Напад на свештено лице је кажњиво по КЗ ЦГ, у смислу распиривања верске и националне мржње и угрожавања личне сигурности.

Извор: Епархија будимљанско-никшићка