Народна кухиња Митрополије Црногорско-проморске

Благословом митрополита црногорско-приморског Амфилохија јуче је при Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици отворена прва народна кухиња у Црној Гори. Отац Бранко Вујачић казао је да ће народна кухиња данас почети са радом и дијелиће 100 оброка дневно породицама које су одабране на предлог подгоричких свештеника.

- Народна кухиња ће за почетак дијелити 100 оброка за око 30-ак породица. Кухињу отвара Митрополија, а помогли су у великом броју приложници и донатори. За почетак је то 100 оброка, а вјероватно ће се временом повећати тај број. Храна ће бити достављана породицама, а један мали број који живи близу кухиње, моћи ће да подигне храну - казао је Вујачић.

- Нека су благословени сви они који су допринијели, приложили и који ће допринијети и приложити да ова народна кухиња заживи на наше спасење, а на утјеху и храну онима којима су потребни. Циљ ове народне кухиње у Подгорици поред храма Христовог Васкрсења јесте да се Божје човјекољубље преко нас по нашим моћима и немоћима излива и на друге - казао је митрополит Амфилохије.

Извор: Митрополија црногорско.приморкса