Наставници посетили Светоуспенски храм у Цириху

Педагошка академија у Цириху за наставнике кантоналних школа сваке године организује летњи семинар за просветно усавршавање. Наставници, које у оквиру програма семинара води проф. Христина Шауфелбергер, већ традиционално посећују и храм Успења Пресвете Богородице у Цириху.

На празник Светог Сисоја, 19. јула 2018. године, свештеничко братство Светоуспенског храма угостило је око 30 наставника кантоналних школа. Као и ранијих година, гости су најпре у храму упознати са кратком историјом Православне Цркве, архитектуре и сликарства, а након историјског излагања, уследио је приказ богословских, литургијских и уметничких одлика православног богослужења.

У другом делу дискусије, која је одржана у у црквеној сали, свештеници су говорили на тему Криза идентитета досељеника деце школског узраста и могућности превазилажења проблема. У занимљивој дискусији, наставници кантоналних школа су могли боље да разумеју неугодности које деца досељеника могу да имају у школи и могућностима решавања тих проблема у којима наставници, али и Православна Црква могу да помогну.

Проф. Христина Шауфелбергер је на крају, у име наставника кантоналних школа, топло захвалила свештенству и чланицама Кола српских сестара, које су као и ранијих година приредиле пријатно послужење.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска