Недеља Православља у Епархија врањској

Уочи празника Светог Теодора Стратилата, Светог пророка Захарија и Светог Саве Другог Архиепископа српског, 20. фебруара 2010. године, Његово Преосвештенство Епископ врањски Пахомије служио је бденије у Саборном храму Свете Тројице у Врању.

Поводом прве недеље Великог поста, посвећене Недељи Православља, у Саборном храму Свете Тројице у Врању, Свету литургију Василија Великог служио је Његово Преосвештенство Епископ врањски Господин Пахомије уз саслужење свештеника Епархије врањске.

У својој беседи, у току Свете литургије, Његово Преосвештенство Епископ врањски Господин Пахомије обратио се присутнима речима да је дужност свих православних хришћана да помажу једни другима и да исказују љубав и бригу, нарочито према онима који су прогоњени. С обзиром да је у току Велики пост, Епископ врањски Пахомије говорио је и о значају Великог поста за живот хришћана (беседу можете чути на сајту Радија ''Искон'' Православне епархије врањске www.radioiskon.org).

Светој литургији присуствовао је велики број верника и деце која похађају веронауку при Саборном храму Свете Тројице у Врању и многи од њих су се причестили.

На крају Свете литургије, свим присутним Епископ врањски Пахомије поделио је иконице и тролист посвећен Светој Четрдесетници, односно Великом - Часном посту.

Извор: Епархија врањска