Недеља Православља у Шипову

Недеља Православља у Шипову
Недеља Православља у Шипову
Недеља Православља у Шипову
Недеља Православља у Шипову

У прву Недељу Часног поста, у Недељу Православља, Његово Преосвештенство Епискиоп бихаћко-петровачки г. Атанасије служио је свету архијерејску Литургију у храму Светог Јована у Шипову.

Саслуживали су протојереј-ставрофор Драган Шкалоња и Радослав Станковић, протојереј Љубинко Аничић и протођакон Никола Перковић. Лоше вријеме и киша која је почела да пада као да је узела учешћа у молитви и покајању вјерног народа који је чекао испред исповједаонице да приступи светој тајни исповјести , а затим на Литургији и светој тајни причешћа.

Видјевши велики број вјерника који је припремајући се постом и молитвом приступио светој тајни исповјести и причешћа, Владика је похвалио њихову вјеру и жртву истичући да имају велику корист од светог причешћа, јер у њему добијамо здравље својој души и ослобађамо се од отрова живота - гријеха.

Епископ је указао да нам је за земаљски живот потребна физичка храна, а за вјечни живот и вјечно трајање потребна је храна вјечности, храна бесмртности, а то је свето причешће - Тијело и Крв Господа нашега Исуса Христа, који је зато и дошао међу нас да би нас увео у Живот Вјечни. Онај ко не прима свето причешће може трајати, али не може вјечно живјети!

Указујући на насушност светог причешћа Владика је истакао да је свето причешће храна за вјечни живот - свето причешће је храна бесмртности!

Извор: Епархија бихаћко-петровачка