Недеља Самарјанке у Салзбургу

Недеља Самарјанке у Салзбургу
Недеља Самарјанке у Салзбургу
Недеља Самарјанке у Салзбургу
Недеља Самарјанке у Салзбургу

Велико освећење храма у Салцбургу биће одржано на празник Силаска Светог Духа на Апостоле - 19. јуна 2016. године

Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј началствовао је у недељу о Самарјанки, 29. маја 2016. године, светом архијерејском Литургијом у Салзбургу. Саслуживали су настојатељ храма јереј Јован Говедарица, јереј Дарко Кнежевић, пензионисани прота Србољуб Ђокић и ђакон Филип Милуновић. За певницом су певали појци хора салзбуршког храма.

Епископ Андреј је одржао надахнуту беседу у којој је протумачио прочитану перикопу из светог Јеванђеља по Јовану: -Нама остаје да опстанемо у вери коју нам је Господ подарио, да се кроз хришћански живот и причешћивање светим Тајнама Христовим спасемо и задобијемо живот вечни кроз воду живу, а не кроз воду свакодневну, како и Господ Исус Христос у Јеванђељу објашњава смисао својих речи: Вода из бунара је намењена за нашу свакодневну употребу, док је вода жива за вечни живот.

Епископ Андреј се посебно осврнуо и на предстојеће Велико освећење салзбуршког храма које је планирано за 19. јун 2016. године. Осим тога је, ради истрајног залагања и високих вокалних квалитета посебно похвалио целокупан састав црквеног хора.

Настојатељ храма, јереј Јован Говедарица, такође се обратио верницима и захвалио Епископу на труду, доласку и архипастирском благослову који су сви верници примили од свог Епископа.Након подељене нафоре је уследило заједничко послужење и седница Црквеног одбора на којој је продискутована даља организација Великог освећења храма које ће се, ако Бог да, одржати на празник Педесетнице, Силаска Светог Духа на Апостоле, 19. јуна 2016. године.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска