Недеља Свих Светих - Диван је Бог у светима својим

Недеља Свих Светих - Диван је Бог у светима својим
Недеља Свих Светих - Диван је Бог у светима својим
Недеља Свих Светих - Диван је Бог у светима својим
Недеља Свих Светих - Диван је Бог у светима својим

Недеља након Педесетнице је посвеђена успомени на све свете, јер је светост плод Св. Духа. Када човек живи у Божијој светлости, он постаје сасуд Духа Светога као што каже свети апостол Павле: "Владајте се као деца светлости, јер плод Св. Духа је у свакој добрити, праведности и истини" (Ефес. 5, 8-9). Свети Дух се усељава у Свете, сједињује се са њима, обитава у њима и дејствује заједно са њима, и светлост Божија просијава у свету. Сваки светитељ постаје извор Светога Духа јер ће, према Јеванђељу, ''из утробе његове потећи реке воде живе'' (Јован 7, 38).

Светим Духом свака душа живи
и узвисује се у чистоти,
светли се тројичним јединством
у светој тајанствености.
Светим Духом точе се благодатне струје,
напајајући сваку твар да оживи.
Светим Духом долази богатство богопознања,
сазрцања и премудрости,
јер све заповести Очеве у Духу, Логос открива.
Недеља Свих Светих, јутрење, антифони 1, 2. и 3, глас 4. 

Хвала драгом Господу на на дивним примерима светих наше парохије, који се старају како да једни друге Христу Богу предају. Наиме, у овој недеље свих светих имали смо неколико важних пројеката у нашој парохији.

Велико хвала нашим драгим сестрама и парохијанима које из недеље у недељу вриједно раде на црквеном имању, и спремају ручкове за све присутне. Хвала породицама Јавошевић и Срдић за богату трпезу љубави коју су припремили за све присутне. Срећан и Богом благословен почетак поста, живи били на многа љета!

Хвала драгој Босиљки Миловановић, која је пре одласка у Србију направила просфоре за наредних неколико недеља, срећан пут и да нам се вратите здрави и весели. Срећан благословен пут свима који путују ово лето у Србију.

Велика радост, рад љетног дечијег кампа који се одржава средом, четвртком и петком. Ово је изузерна прилика за сву децу која нису отишла у Србију да кроз игру уче веронауку на српском језику. Хвала свим родитељима који помажу овај важан пројекат!

Извор: Епархија источноамеричка