Недељна школа у Њукаслу

Недељна школа у Њукаслу
Недељна школа у Њукаслу
Недељна школа у Њукаслу
Недељна школа у Њукаслу

У недељу о Митару и фарисеју, 5. фебруара 2017. године, када се молитвено сећамо Светога свештеномученика Климента Анкирског, при храму Светог Наума Охридског Чудотворца у Њукаслу отпочела је са радом Недељна школа српског језика, веронауке и српске историје.

Након свете Литургије у Црквеној сали извршен је упис заинтересоване деце која желе да уче српски језик, да се информишу о основама своје вере и историји својих предака.

Свештеник Далиобр је у кратким цртама представио будући рад као и планове и циљеве школе. Такође представио је гђу Зорицу Цигановић која ће деци држати часове српског језика и књижевности. Деци и родитељима је у својству координатора представљена и гђа Сања Одонохју, која је са гђом Цигановић несебичним трудом помогла да ова школа поново заживи у овој парохији.

Након уводних речи и представљања, наставница српског језика гђа Цигановић се ближе упознала са својим ђацима и одржала кратки час упознавања са српским језиком и ћириличним писмом.

Милош, Никола, Вељко, Наташа, Новак и Зоран су први ђаци нашег пројекта да се Недељна школа наново васпостави у Њукаслу. Ова школа је отворена за све који су у узрасту од 5-17 година и имају жеље да науче нешто ново о свом језику, вери и историји.

Извор: Митрополија црногорско-приморска