Низ сусрета епископа Атанасија у Бања Луци

Сусрети Епископа бихаћко-петровачког г. Атанасија са Владиком бањалучким г. Јефремом и директором Секретаријата за вере г. Драганом Давидовићем.

Поводом празника Сабора Светог Јована Крститеља – Јовањадана, крсне славе Његовог Преосвештенства Епископа бањалучког г. Јефрема, Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије посетио је 22. јануара ове године владику Јефрема у Владичанском двору у Бања Луци. У току срдачног гостопримства, којем су присуствовали и многи други гости, водио се разговор о свакидашњим темама из живота Цркве. Епископ Атанасије је епископу Јефрему захвалио на позиву, честитао крсну славу и пожелео му да многе године храни своје госте, свештенике и народ духовним мудростима којима изобилује и које су плод дугогодишње службе архијереја у Цркви Христовој.

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки Атанасије састао се 22. јануара 2015. године у преподневним часовима у Бања Луци са  г. Драганом Давидовићем, директором Републичког секретаријата за вјере Владе Републике Српске. Главна тема овог састанка јесте изложба – поставка личних ствари и предмета блаженоупокојеног Патријарха српског Павла, која са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бањалучког г. Јефрема, треба да се одржи у галерији Академије наука и умјетности Републике Српске у Бања Луци.

Ова изложба се организује залагањем Републичког секретаријата за вјере Владе Републике Српске, Кабинета Предсједника Републике Српске, Академије наука и умјетности Републике Српске и Музеја Српске Православне Цркве из Београда. Поред личних ствари и предмета из заоставштине патријарха Павла, које су биле изложене прошле године у галерији Музеја Српске Православне Цркве у Београду, на изложби ће бити приказане и фотографије посјета патријарха Павла Републици Српској.

Предвиђено је да отварање изложбе буде уочи празника Светог оца Саве, Првог архиепископа Српског, 26. јануара 2015. године, а изложбу ће отворити епископ Атанасије као дугогодишњи ученик и сапутник патријарха Српског Павла, још од 1983. године када је епископ Атанасије као јеромонах започео рад у настави у Призренској богословији.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка