Његова Светост Арам I благословио почетак рада Богословске академије

12. октобар 2015. – Празником Светих преводилаца, када почиње нова школска година Богословске академије, обележава се састављања јерменске азбуке 405. године, чиме је омогућен превод Светога Писма на јерменски језик.

11.  октобра декан ове Богословске академије одслужио је Св. Литургију, којој је присуствовао Његова Светост Арам I,  као и новопримљени бруцоши.

У понедељак 13. октобра, Патријарх-Католикос Арам I прогласио је почетак нове школске године на Академији у присуству свештенства, студената и професора. После краћег програма који су сачињавала библијска читања и црквене песме, Католикос Арам I се обратио студентима и професорима, истакавши да су њихови предшественици, надахнути речима јерменске химне, која их је позивала да буду испуњени огњем вере и љубави према своме народу, томе народу одано служили, а самим тим и Цркви.  Он је истакао огромну улогу ове духовне школе у којој се студенти уче вери и науци, а  комбинација ових двеју омогућује да служе чврстом вером и приврженошћу свенародним пословима.

Позвао је студенте да своје време проводе у молитви и у непрестаном трагању за знањем.

Извор: ОСР (превод Информативне службе)