Ноћ религија у Берну

Ноћ религија у Берну
Ноћ религија у Берну
Ноћ религија у Берну
Ноћ религија у Берну

У суботу, 12. новембра 2016. године, по традицији и Српска Црква је учествовала у манифестацији Ноћ религија (Nacht der Religionen) у Берну. Била је то прилика да се представницима других Цркава и народа покаже лепота свете православне вере. Интересовање да упознају православну веру показао је велики број Швајцараца, који су дошли у храм да гледају и слушају вечерње богослужење.

Вечерњом службом у Старокатоличком храму у Берну показано је јединство Свете Православе Цркве. Вечерњим богослужењем начаствовао је протојереј Станко Марковић, парох српске парохије у Берну и архијерејски намесник за Швајцарску, уз саслуживање протојереја-ставрофора Јордана Пашева из Бугарске Православне Цркве и јереја Лауренција Прекупа из Румунске Православне Цркве.

Током вечерњег богослужења за певницом су читали и певали теолози на више језика - немачком, грчком црквенословенском и српском. Певницу су предводили др теологије Стефанос Атансиу, протиница др Ађена Марковић, докторанд Милан Кострешевић, студент теологије Ведран Грмуша, и докторанд Адриан Анка.

Вечерњем богослужењу је присуствовао амбасадор Босне и Херцеговине г. Анђелко Граховац.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска