Нова књига о православној монархији

Центар за истраживање православног монархизма управо је објавио нови и врло вредан наслов у оквиру своје серије Органска мисао. Реч је о првом српском преводу значајног светоотачког списа Светог Филарета Московског ''Хришћанско учење о царској власти и обавезама поданика'', којег објављујемо под насловом ''Православна Монархија''. Ово издање излази са благословом Његовог Преосвештенства Епископа аустралијско-новозеландског г. Иринеја, духовног покровитеља Центра за истраживање православног монархизма.

Аутор предговора овоме издању је протојереј-митрофор др Михаил Алексејевич Протопопов, архијерејски заменик Епархије аустралијско-новозеландске Руске Православне Заграничне Цркве. Уреднички савет овом издању сачињавају протомамесник Немања С. Мрђеновић, јереј Бошко Р. Маринков и ђакон Хаџи Ненад М. Јовановић, док су аутори српског превода Иван и Јелена Недић. Аутор визуелног идентитета је Срећко М. Никитовић, а посла лектуре и коректуре се прихватила проф. Љубица Колунџић.

Иако обимом невелико дело, ово издање доноси прегршт важних духовних опита и државотворних увида Светог Филарета Московског, који између осталог, сведочаше и свом и данашњем и будућим поколењима православних хришћана: ''Бог је по узору на своју небеску монархију установио на земљи цара, по узору на своје небеско сведржитељство поставио је на земљи цара самодршца, по узору на своје непролазно Царство које траје од века и довека поставио је на земљи наследну царевину.''

Уколико желите купити књигу може то учинити у Митрополији или наручити такође од Митрополије по цени од $ 15 по примерку. За поручених 10 и више примерака, цена једног примерка износи $ 10.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска