Нова велика донација компаније Неопланта Црквеној кухињи

Нова велика донација компаније Неопланта Црквеној кухињи

Компанија Неопланта из Новог Сада, један од великих добротвора Црквено народне кухиње одазвала се молби Верског добротворног старатељства Архиепископије београдско-карловачке и одобрила донацију Црквеној кухињи у вредности од 60.000 динара. Месна индустрија Неопланта је 21. јула 2012. године у врло кратком року спровела своју одлуку и испоручила Црквеној кухињи квалитетне производе, више од 1000 конзерви - паштета и јунећег нареска и 300 готових јела - месног прелива за шпагете.

Ова донација представља значајну помоћ у раду Црквене кухиње поготову у току жарког лета јер кухиња и при овако виским температурама ради пуном паром од 10 до 12 часова сваког дана сем недеље. Оброк дневно редовно добије од 150 до 200 особа а број корисника је у порасту.

Спремност Компаније Неопланта да помогне рад Црквене кухиње за сиромашне показује да је друштвено одговорна компанија јер поред сталне бриге за квалитет производа и успех у тржишној утакмици има слуха за потребе социјално најугроженијих што је у складу с прокламованом мисијом Компаније „Ми желимо да помажемо људима где год Неопланта послује, да се хране и живе боље јер ми верујемода је здрава храна основ за здрав и квалитетан живот”.

То су и овога пута потврдили будући да су још увек највећи донатори хране Црквеној кухињи.

Извор: ВДС