Новак Ђоковић освојио Аустралијан опен

"

Познато је да је један од символа Аустралије и јужне земљине хемисфере такозвани "Јужни крст" са пет звездица, вечерас је тај крст добио и шесту звездицу која лебди над нама, а то је Новак Ђоковић, српска звезда која сија на аустралијском небу" изјавио је Преосвећени Владика Иринеј одмах по окончању финалног меча тениског турнира "Аустралиан опен" у којем је Новак Ђоковић савладао Андија Марија из Шкотске и освојио свој други Гренд Слем трофеј у каријери.

Међу бројним српским навијачима у недељу вече у Мелбурну био је и Преосвећени Владика Иринеј. Видно узбуђен и озарен победом најбољег српског тенисера Владика Иринеј каже да је дошао да подржи Новака и у шали додаје да се никада није толико молио као вечерас. "Пресрећан сам због ове победе и због Новака. Прави је дипломата и прави амбасадор српства. Драго ми је што је поменуо и страдале у поплавама у Квинсленду а нарочито ме обрадовао оном дивном изјавом о Србији и Србима."

Владика Иринеј не само што је Архијереј православних Срба на Петом континенту него се често назива и првим човеком српске заједнице у Аустралији тако да је његово присуство обрадовало српске навијаче и Србе широм света.

Извор: Епархија аустралисјко-новозеландска