„Новца немамо – даћемо крв“

Група од око 40 чланова Клуба добровољних давалаца крви „Свети Сава“ из Никшића отпутовала је у недјељу 18.маја 2014, у правцу Србије како би однијела прикупљену помоћ и спровела акцију добровољног давања крви за народ који је ових дана угрожен катастрофалним поплавама.

„Ићи ћемо, највјероватније, до Бајине Баште да се понудимо и помогнемо браћи у Србији. Прикупили смо нешто ствари што би могло бити од помоћи људима који су захваћени поплавама, који су угрожени и без домова. Прикупљено је нешто гардеробе, ћебади, чизама, кишних одијела и опреме јер им је то, кажу, тренутно најпотребније. За сада се пријавило 45 чланова нашег Клуба, вјероватно да су се могла организовати још два аутобуса, а пошто ће помоћ, сигурно, бити потребна и касније, видјећемо да се организујемо опет у догледно вријеме“, рекао нам је Ратко Чворовић, предсједник Клуба добровољних давалаца крви „Свети Сава“.

Како Клуб ради у веома тешким материјалним условима, акцију поводом помоћи угроженом народу у Србији, обезбједила је Нова српска демократија, организујући превоз и смјештај.

„Пошто нијесмо у могућности да новчано помогнемо наш народ који страда чланови Клуба су одлучили да дају крв, јер на тај начин увијек можемо помоћи грађанима Црне Горе , Србије и Републике Српске. У контакту смо са Удружењима добровољних давалаца крви, нарочито, са Ужицем и Јагодином са чијим клубом смо и побратими. У Ужицу ће нас сачекати Миленко Веселиновић, предсједник Давалаца крви тог града. Понудићемо нашу помоћ у физичким радовима и све што буде требало, а осим тога у понедјељак 19.маја, организујемо акцију давања крви“.

„Ако буде потребно остаћемо и који дан дуже, а сличну акцију, свакако, ћемо одрадити и у периоду који је пред нама. Све ово што се дешава потресно је и болно за сваког човјека. Да не говорим сада о услови у којима наш Клуб опстаје и ради, па ипак све то, на неки начин, дјелује као стимуланс да, колико је год могуће, пружимо помоћ свима, поготово, браћи у Србији и Републици Српској“, наглашава Ратко Чворовић, у име Клуба добровољних давалаца крви „Свети Сава“ из Никшића, пред полазак за Србију, која је, ових дана, угрожена катастрофалним поплавама.

Извор: Епархија будимљанско-никшићка