Нови број Православља - новина Српске Патријаршије

Православље бр. 1212, 15. септембар 2017. године  

На насловној страници овог броја налазе се две фотографије новоустоличених архијереја Српске Православне Цркве. Њихово постављење на катедре поверених им епархија збило се почетком септембра 2017. године. У тринаесту недељу по Духовдану (3. септембра) устоличен је новоизабрани Митрополит дабробосански г. Хризостом (Јевић). Недељу дана касније, 10. септембра, устоличен је Епископ бихаћко-петровачки Сергије (Карановић). У овом броју Православља налазе се опширни извештаји о наведеним устоличењима.

Пажњу читаоцима скрећемо и на интервјуе са академиком Владетом Јеротићем, протом Василијем Томићем - некадашњим уредником Православља, као и протојерејем Сергијем Јаношевићем, православним мисионарoм на Сејшелима.

Поред ових текстова, Вашој пажњи препоручујемо чланак Олге Михаиловић Благојевић о Септуагинти, превод Богољубиве историје Блаженог Теодорита Кирског који је дело Лазара Нешића, прилог Ане Марије Симоновић о Саборном храму Светог Саве у Висконсину, у Сједињеним Државама, као и чланак Јоване Пантелић о манастиру Рајиновац.

У новом броју читаоци ће наћи и сталне рубрике о служењима Његове Светости Патријарха српског Иринеја, затим рубрике са вестима из културе, хришћанског света, наше помесне Цркве...

Православље - новине Српске Патријаршије излазе са благословом Његове Светости Патријарха српског Иринеја. Ове новине издаје Информативно-издавачка установа Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве. Први број Православља изашао је 15. априла 1967. године. Православље излази сваког првог и петнаестог у месецу, за јануар и август двоброј. Годишња претплата за нашу земљу је 1700 динара, полугодишња 850. Појединачни примерак Православља кошта 90 динара.

Претплата за нашу земљу може се уплатити на благајни Српске Патријаршије, Краља Петра 5, или на текући рачун. О начину претплате можете се информисати путем телефона: редакција: +381 11 30-25-116, претплата: +381 11 30-25-103, 30-25-113, e–mail: pravoslavlje@spc.rs – редакција и pretplata@spc.rs – претплата.