Нови број „Православља“ - новина Српске Патријаршије

У новом броју Православља од 1. априла 2020. године између осталог читајте саопштења Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве поводом актуелне ситуације у нашој земљи, као и и саопштење Епрхије ваљевске којим се обавештава јавност да се у ноћи 30. марта 2020. године у КБЦ „Драгиша Мишовић“ у Београду упокојио Епископ ваљевски Милутин после краће болести изазване корона вирусом. Митрополит Порфирије говорио о земљотресу у Загребу: Никада једно искушење не долази само. Епархија сремска, као и друге епархије Српске Православне Цркве, у данима искушења помаже верни народ. Православље подсећа и на годишњице Мартовског погрома на Косову и Метохији и НАТО агресија на нашу земљу.

У новом броју Православља читајте и разговор са деканом Православног богословског факултета Универзитета у Београду проф. др Зораном Ранковићем.

Православни центар за младе Митрополије дабробосанске „Свети Петар Сарајевски“ покренуо је акцију за помоћ лицима којима је забрањено целодневну кретање. Верско добротворно старатељство Архиепископије броградско-карловачке је покренуло низ акција којима помаже најугроженије породице и појединце. Поводом осамдесет година заједнице у Тезеу Срећко Петровић пише о предавању које је, 16. марта 2020. године, одржао брат Ришар у Парохијском дому храма Светог Саве у Београду, говорећи о историји, духовности и мисији овог међухришћанског места молитве, сусрета и дружења.

Извор: Православље