Нови ђакон у Епархији аустралијско-новозеландској

На дан светог мученика и архиђакона Лаврентија 23/10.VIII 2009.г. Његово Преосвештенство епископ аустралијско - новозеландски Г. Г. Иринеј (Добријевић) служио је свету архијерејску литургију у цркви Рођења Пресвете Богородице (Ружици) на београдској калемегданској тврђави.

Том приликом благоизволео је прeбројати анђеоском реду ђакона, г. Далибора Брнзеја, свршеног богослова и дипломираног правника.

Ђакон Далибор рођен је у Темишвару у коме и данас живи са супругом Јасмином и сином Илијом. Након свршене београдске Богословије Св. Саве, дипломирао је права на Универзитету у Темишвару и уписао је постдипломске студије из Канонског права. Клирик је Епархије аустралијско - новозеландске.

Евхаристијским сабрањем је началствовао владика Иринеј уз саслужење више свештеника, ђакона и мноштва народа Божјег који се сабрао, не само из Београда и Србије, већ и из Румуније, Грчке , С.А.Д и Аустралије.Својим присуством, славље је увеличао и Њ. К. В. принц Михаило Карађорђевић, професори Богословије, Православног Богословског факултета, представници Православне Цркве Румуније, породица, пријатељи и школски другови.

У својој богонадахнутој и живоносној беседи, владика је направио паралелу између Његовог и нашег времена истакнувши значај делотворне љубави на коју нас све позива сам Господ.Новог ђакона је ставио под молитвено посредништво светих ђакона и мученика Стефана и Лаврентија те замолио све сабране да својим молитвама и даље подупиру живот и рад Епископа, Епархије и свештенства којим је Благи Христос обдарио ову богоспасавану Епископију „Петог континента".

Извор: Епархија аустралијско-новозеландска