Нови двоброј часописа „Соко“

Из штампе је изашао нови двоброј часописа за духовну и културну просвјету „Соко“, који уз благослов Митрополита дабробосанског Николаја издаје Српско соколско друштво „Соко“ из Добруна, уз техничку подршку Издавачке куће Митрополије дабробосанске „Дабар“, чије је сједиште у манастиру Светог Николаја, у Добрунској Ријеци. На 84 странице, овај часопис објављује бројне текстове и информације културног, спортског и духовног садржаја са подручја Митрополије дабробосанске и шире.

Традиционалне поруке Митрополита дабробосанског Николаја везане су за приврженост православној вјери. „Соко“ је пратио посјету Патријарха Српског Иринеја „Школи пријатељства“ на Тари, а у тематским текстовима подсјећа на историјске чињенице везане за организацију „Млада Босна“, Сарајевски атентат и Гаврила Принципа.

Гост „Сокола“ је легенда екс-Југословенског фудбала, некадашњи играч Партизана, Момчило-Моца Вукотић, а у серијалу градова Епархије дабробосанске представљен је Соколац.

У Соколовом двоброју су и текстови уз Видовданске свечаности у комплексу „Андрићграда“ у Вишеграду, затим репортаже вишеградског новинара Радоја Тасића, информације и вијести о бројним културним и спортским манифестацијама.

„Соко“ подсјећа и на генија 20. вијека, Николу Теслу, те на живот и стваралаштво Петра Другог Петровића Његоша и Петра Кочића. Ту су и текстови о разноврсним активностима Соколових секција, као и резултати овогодишњег Конкурса за кратку Васкршњу причу.

Активности Соколових секција финансијски подржавају Митрополија дабробосанска и општина Вишеград, а главни спонзор је Зависно предузеће „Хидроелектране на Дрини“ Вишеград.

Извор: Митрополија дабробосанска