Нови Епископ Америчке Православне Цркве

У недељу, 8. маја 2010. године, у присуству преко хиљљаду верних, девет епископа, 125 свештеника и 100 богослова и чланова породице, на Светој Архијерејској Литургију у цркви Светих апостола Петра и Павла у Њу Џерсију, устоличен је Његово Преосвештенство Епископ Њујорка и Њу Џерсија Г. Михаило.

Светом литургијом началствовао је Митрополит Јона уз саслужење осам архијереја међу којима су били представници Антиохијске, Румунске и Албанске Православне Цркве.

Епископ Михаило (Дахулић) рођен је у Џонсон Ситију 1950. године у православној породици. Завршио је богословију Христа Спаса у Џонстауну, у Пенсилванији 1972. године. 1973. године рукоположен је у свештеника. Те године преживео је саобраћајну несрећу у којој му је погинула супруга. Одбранио је докторат на тему Новог Завјета. Предавао Свето Писмо у богословији Христа Спаса. 2002. године именован за декана Свето-Тихоновске семинарије. У марту 2010. године примио је монашки постриг, а затим произведен у чин архимандрита и одликован правом ношења митре.