О дивнога славља, Оче светосавља!

По одслуженој Светој Архијерејској Литургијиу параклису посвећеном Светим београдским првомученицима Ермилуи Стратонику, а по благослову Његове Светости Патријарха српског Г. Павла и Његовог Високопреосвештенства Митрополита црногорско-приморског Г. Амфилохија, Његово Преосвештенство Епископ хвостански Г. Атанасије са сарадницима посетио је Специјалну болницу за церебралну парализу и развојну неурологију, као и Клинику за рехабилитацијуДр Мирослав Зотовић у Сокобањскојулици у Београду.

Деца која се лече у овој специјализованој здравственој установи, предвођена вероучитељицом Милицом Ракић, заједно са својим лекарима и медицинским особљем, са радошћу су дочекала Владику, свештенике и преставнике Катихетског одбора Архиепископије београдско-карловачке.

Припремивши леп и богат програм, ученици Основних школаза децу са посебним потребама МиодрагМарковић и Драган Херцог, својом песмом, рецитацијама и квизом исказали су, несамо опште знање о највећем српском светитељу и просветитељу, него и највеће хришћанске врлине - љубав, веру и наду. Љубав - према Светом Сави и Мајци Цркви, веру - у Господа и живот, и наду - у спасење.