Обнова храма у селу Пећи општина Босанско Грахово

Након освећења темеља за нови храм Силаска Светога Духа на апостоле у селу Пећи, општина Босанско Грахово, које је 25. октобра 2009. године обавио Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки Господин Хризостом уз саслуживање локалног свештенства, настављени су радови на његовој даљој изградњи.

Иако смо у почетку имали великих потешкоћа због лошег времена, кише и снијега, Богу хвала, након освећења ни један дан није био лош те да се није могло радити, напротив, вријеме као да је на нашој страни и као да се и оно, Божијом вољом, труди да нам помогне у нашим настојањима да у току ове грађевинске сезоне учинимо што више посла на самом храму. Тренутно је храм у фази грубих грађевинских радова тј. подизање спољних зидова, радови, хвала Богу, иду јако добро и по плану. Ако Бог да, очекујемо да ће се најкасније до средине љета завршити груби грађевински, те кровопокривачки радови. Уколико то временске прилике допусте, овај рок би могао бити и раније. Надамо се да ће се ови рокови испоштовати како би смо у току љета могли приступити даљим радовима на фасади и ентеријеру храма.

Овом приликом желимо да се захвалимо свима онима који су на било који начин помогли да се започне обнова овог најстаријег храма на територији општине Грахово, нарочито желимо да се захвалимо фирмама МИГ ЕЛЕКТРО из Мркоњић Града која је донирала овом светом храму шлепер ситне цигле ( опеке ) и фирми УНИПОР ЦИГЛАНА БОСАНСКО ГРАХОВО која је такође донирала шлепер блокова за потребе изградње ове светиње. Постоји такође и велики број приложника у новцу који су помогли да се ова светиња почне градити, али овдје нисмо у могућности износити сва имена али им се свакако од срца захваљујемо и вјерујемо да ће им Господ вратити стоструко за њихова учињена добра дјела.

протонамјесник Александар Рељић

Извор: Епархија бихаћко-петровачка