Обнова храма Вазнесења Господњег у Пожарници

Обнова храма Вазнесења Господњег у Пожарници
Обнова храма Вазнесења Господњег у Пожарници
Обнова храма Вазнесења Господњег у Пожарници
Обнова храма Вазнесења Господњег у Пожарници

Дана 23. новембра 2015. године, са благословом Његовог Преосвештенства г. Хризостома, Епископа зворничко-тузланског, у Пожарници је организована свечаност поводом дијела завршених грађевинско-занатских радова на обнови храма Вазнесења Господњег.

Свечаност је почела у 15 часова дочеком Његовог Преосвештенства г. Хризостома и високих званица: градоначелник Тузле г. Јасмин Имамовић, предсједник Владе тузланског кантона г. Бего Гутић, изасланик предсједника Републике Српске г. Миладин Драгичевић, замјеник Начелника општине Лопаре г. Ранко Тодоровић, предсједник Скупштине општине Лопаре г. Миленко Ристић као и многобројни добротвори и донатори овог светог храма.

Преосвећени Владика Хризостом је освештао је Часни крст за Вазнесењски храм у Пожарници а који је добротом г. Милијана Јовановића поклонио РТ Угљевик.

У архипастирској бесједи Преосвећени Владика Хризостом захвалио је свим донаторима, приложницима, обновитељима, радницима а посебно г. Душку Бојићу који са љубављу и пожртвовањем обнавља ову пожарничку љепотицу у којој је и крштен. Такође је изразио своје задовољство због доласка великог броја пријатеља овог светог храма. Потом је извршена заједничка посјета храму који се обнавља а извођач радова реферисао је шта је до сада урађено на обнови и рехабилитацији храма у периоду април-новембар 2015. године.

У просторијама ЦО Пожарница припремљено је прикладно послужење за све присутне госте а потом се свечаност наставила у Владичанском двору у Тузли гдје је припремљена свечана вечера за званице.

У име Црквеног одбора и парохије пожарничке протојереј-ставрофор Милан Топић захвалио се Преосвећеном Владики Хризостому за сву очинску и архипастирску љубав и пажњу коју је показао као организатор и донатор обнове храма у Пожарници као и за молитве које је узнио милостивом Богу за успјешну обнову храма и спасење вјерника ове парохије. Такође се захвалио званицама и донаторима за њихов данашњи долазак као и за прилоге које су приложили храму.

Извор: Епархија зворничко-тузланска