Обраћање Архиепископа кипарског Хрисостома Патријарху српском

Свјатјејши Митрополите београдски и Патријарху целе Србије, возљубљени нам и велеуважени брате и саслужитељу, господине Иринеје, Вашу поштовану Светост братски у Господу поздрављајући, најрадосније вам се обраћамо.

Најдубље ганути, вратили смо се успешно, благодаћу Божијом, на наше вољено Острво, са наше посете Србији, где смо имали изузетну радост да учествујемо у званичном Чину устоличења Ваше возљубљене нам Светости, као наследника вечног спомена претходника Ваше Светости блаженопочившег Митрополита београдског и Патријарха српског Павла.

Преиспуњени пријатним успоменама, изражавамо из дубине срца, опет и много пута, наше поздраве и жеље са честиткама поводом овог Богоугодног догађаја. Упућујемо још нашу најсрдачнију личну захвалност, као и наше пратње, Вашој уваженој Светости, на изузетно топлом дочеку и још више аврамовском гостољубљу, на које смо наишли.

Нека је благословено и препрослављено Име Небескога Архипастира Цркве, што је сестринској Цркви Српској подарио, у лику Ваше Светости, њеног новог, по свему достојног, Предстојатеља обдареног многим врлинама и благодатним даровима, ношеног свештеном ревношћу, како би могао успешно крманити и сигурно водити ведром пристаништу поверено му духовно добро.

Молећи се из дубине душе за дуготрајни наставак благоугодне и Богоугодне Првојерархије Ваше возљубљене нам Светости, на добро сестринске Цркве Српске, али и Православне Цркве у целости.

Целивајући, стога, изнова Вашу светост целивом светим остајемо,

Ваше уважене Светости
у Господу љубљени брат
Архиепископ Кипарски Х Р И С О С Т О М

У Свештеној
Архиепископији Кипарској,
07. октобра 2010. године

превео и доставио:
Гајо Гајић, протојереј