Одговарање на Литургијама - антифони и тропари

Схватајући „потребу да сви верни на богослужењу не само присуствују него и активно учествују одговарањем на прозбе и молитве ђакона и свештеника", како пише у предговору ове књиге блаженоупокојени Патријарх Павле, Издавачки фонд СПЦ Архиепископије београдско-карловачке, с благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја, објављује овај приручник на савременом српском језику (поједини делови на црквенословенском) да би певање у храму на богослужењу било праведно, односно, како препоручује Псалтир „Појте разумно".

Нашим верницима, који стојећи у храму на Светој Литургији, на жалост често присутни само телом, а молитвено срцем и умом ређе, имајући у руци током Литургије ову књигу, биће им лакше да прате ток Литургије да молитвено певајући узносе себе на небо, Оцу небеском, заборављају на овоземаљске бриге и невоље. Неће им бити досадно нити предуго богослужење.

Књига је лепо уређена, текстови су штампани читљивим словима ћирилицом - прилагођени верницима - учесницима Свете Литургије.

Знајући да о великим црквеним празницима наш народ више посећује храм, у овој књизи су објављени антифони, тропари и кондаци великих празника, као и песме које се уместо Достојно јест певају о црквеним празницима на Литургији.

Формат књиге је прилагођен да се може носити са собом. Књига има око 140 страна са фотографијама у боји. Цена књиге је 250,00 динара.

Нову књигу „ОДГОВАРАЊЕ НА ЛИТУРГИЈАМА" АНТИФОНИ И ТРОПАРИ, као и остала издања, можете купити по најповољнијим ценама у Велепродаји Издавачког фонда СПЦ Архиепископије београдско-карловачке у Српској патријаршији, ул. Краља Петра I бр. 5 као и у продавницама Издавачког фонда: Булевар краља Александра бр. 20 и 26; Ресавска бр. 27.

Извор: Издавачки фонд СПЦ Архиепископије београдско-карловачке