Одржана Светосимеоновска академија

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Павла, у организацији поклоничке агенције СПЦ Доброчинство, синоћ је у Великој дворани Задужбине Илије Коларца одржана традиционална Светосимеоновска академија. Академији су присуствовали Њихова Преосвештенства епископи банатски Г. Никанор и хвостански Г. Атанасије, викар Патријарха српског, представници јавног и културног живота и бројни благочестиви народ српске престонице.

У богатом културно-уметничком програму ХОР КУД Абрашевић под диригентском палицом Милована Панчића извео је дела Мокрањца, Кедрова и Рахмањинова. Дело Плава гробница, на стихове Милутина Бојића, извели су солиста Ненад Ненић и драмски уметник Гојко Балетић. Светосимеоновску беседу казивао је мр Бојан Миљковић из Византолошког института САНУ.

Да подсетимо, прва Светосимеоновска академија, у организацији поклоничке агенције СПЦ Доброчинство, одржана је на празник Светог Симеона Мироточивог 1993. године у сусрет осамстогодишњици манастира Хиландара и у част утемељитеља српске државе и духовносдти, Стефана Немањље, потоњег Светог Симеона Мироточивог.